SK Hanácká Slavia Kroměříž
sobota 28.9.2024
5:0
(2:0)

Diváci: 412
SK Uničov
Dostál – Gerža (67. Vyhlíd), Zavadil, Gabriš, Jeleček (67. Dočkal), Holík (84. Červenka), Kříž, Cupák (C), Bewene, Moučka (76. Bartoš), Chwaszcz (76. Matoušek), Náhradníci: Slezák – Gorip. Trenér: Roman Dobeš
Král – David, Koutný, Červeň, Javůrek (59. Suchánek), Svoboda, Hausknecht (84. Diblík), Ambrozek (76. Ševčík), Werani (59. Saňák), Grygar, Komenda (C) (76. Kamas), Náhradníci: Kvapil – Sklenář. Trenér: Petar Aleksijević
Branky: 17. Kříž (pen.), 20. Kříž (pen.), 56. Chwaszcz, 82. Cupák, 90. Cupák. Rozhodčí: Proske – Jurajda, Godfryd.

Komentář

Když pomineme úspěšné středeční pohárové utkání proti prvoligové Karviné tak se domácí Hanáci představili doma v rámci třetí ligy po poměrně dlouhé, téměř měsíční odmlce zaviněné odklady z důvodů nepříznivého počasí. Na stadion Jožky Silného si našlo cestu přes 400 diváků, což je dnes na poměry třetí ligy pěkná návštěva. Určitě k tomu přispěl i fakt, že proti sobě nastoupily aktuálně třetí s druhým celkem byť neúplné tabulky. Pozvánku na utkání jsme zveřejnili zde.

Ještě před utkáním domácí klub pogratuloval hráčům Petru Zavadilovi k životnímu jubileu a Michalu Cupákovi k narození syna.

Pak už se rozeběhl očekávaný šlágr kola třetí ligy. Utkání začalo ve velmi dobrém tempu. Uničov ze začátku ukazoval svou kvalitu a vytvořil si několik nebezpečných situací. V 5. minutě musel brankář Dostál vyboxovat nepříjemnou střelu zpoza vápna. A hned v 8. minutě střílel Komenda a jeho střela jen těsně minula pravou tyč Dostálovi branky. Na druhé straně se domácí drali v 16. minutě do vápna, kde přišel ostrý skluz a zkušený exligový rozhodčí Proske měl ihned jasno, kopala se penalta. Tu bezpečně proměnil Kříž i když brankář Král vystihl směr jeho střely. O tři minuty později si hosté znovu ve svém vápně počínali nedovoleně a byla z toho další penalta. Rozhodčí Proske byl opět blízko souboji a ani na chvíli nezaváhal. K exekuci se opět postavil Kříž a střelou doprostřed brány zvýšil náskok domácích. Uničov se nevzdával a nadále se tlačil na útočnou polovinu. Střela Ambrozka z přímého kopu šla vedle a několik rohových kopů přineslo závar v domácím vápně, nebezpečné hlavičky ale zneškodnil brankář Dostál za přispění obránců, ale zejména ta v podání Červeně byla velmi nepříjemná. Domácí přežili nepříjemné okamžiky a také oni začali hrozit. Akce a střela Holíka ke gólu nevedla a v poslední minutě první půle předvedli domácí parádní kombinaci na jeden dotek na jejímž konci se ocitl sám před brankářem Moučka, ale Král jeho zakončení bravurně vyrazil. Ještě před odchodem do kabin zahráli hosté v pokutovém území po centru Zavadila rukou, ale třetí penalta by pro ně byla až příliš krutá.

Ve druhé půli domácí více drželi míč na svých kopačkách a odměnou jim byla třetí branka. Hanáci předvedli na levé straně pod hlavní tribunou parádní sérii krátkých přihrávek, nakonec se kličkou uvolnil Kříž, jehož centr i zásluhou výborné práce na přední tyči doputoval až na tyč zadní, kde míč do odkryté brány zasunul Chwaszcz. Uničov mohl alespoň snížit v 76. minutě, ale hlavička z velmi dobré pozice sklouzla jen vedle. Domácí si zápas začali užívat a to také díky otevřenější obraně Uničova. Každý protiútok červenobílých zaváněl nebezpečím. V 82. minutě zakroutil Holík míč na zadní tyč, kde jej nabíhající Dočkal umně poslal hlavičkou přes celou bránu ponad brankáře a dobíhající Cupák hlavičkou míč doťukl do sítě. A domácí ještě neměli dost. Nešťastně tečovaný míč hostující obranou doběhl Červenka, který sám před brankářem nádherně předložil přibíhajícímu Cupákovi, jenž měl před sebou prázdnou branku a nezaváhal. Možná až příliš krutý výsledek pro hosty, ale zároveň zasloužená výhra pro domácí, které diváci na závěr odměnili potleskem.

Hanáky nadále čeká nahuštěný program. Již ve středu 2.10.2024 od 15:30 hodin hostíme doma v dohrávce béčko Karviné. Věříme, že i uprostřed pracovního týdne dorazí na stadion Jožky Silného pěkná návštěva a podpoří Hanáky v jízdě o čelo tabulky.

Záznam branek je zde

Facebook

st 16.10.

NAROZENINY 🥳 / Dnes tu máme dalšího oslavence. Své 25. narozeniny slaví...

út 15.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž aktualizoval(a) úvodní fotku.

út 15.10.

🤝❤️🤍

út 15.10.

Trenér kategorie U19 Václav Stráník byl přijat ke studiu kurzu UEFA PRO 💪 Jedná se o...

út 15.10.

Mládežnické týmy na pohár @mol_cup ZDARMA ❤️🤍Vedení klubu se rozhodlo...

út 15.10.

📸 U16 🆚 @fksumperk ❤️🤍

ne 13.10.

📸 🅱️tym 🆚 Spartak Hluk ❤️🤍

ne 13.10.

Naše 🅱️éčko dnes šestou výhrou v řadě získává další 3...

so 12.10.

Hned zítra nás čeká další kolo krajského přeboru, ve kterém se utká naše...

so 12.10.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Velmi důležité 3 body si dnes připisujeme do tabulky za...

pá 11.10.

Program mládeže ❤️🤍

pá 11.10.

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA @mol_cup ❤️🤍Dnes jsme spustili předprodej...

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›