HANÁCI VSTŘELILI VENKU ZNOVU TŘI BRANKY, TENTOKRÁT VÝHRU UHÁJILI

MSFL - 8. KOLO
FC Zlínsko
pátek 20.9.2024
2:3
(0:2)

Diváci: 0
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Andres – Jura, Krakovčík (C), Suchý, Russmann (83. Pak), Pernatskyi (70. Mirvald), Weber, Dano, Stanley, Studený (87. Dekleva), Raab (70. Zbranek). Náhradníci: Jílovec – Sami, Andriiak Trenér: Lubomír Adler
Dostál – Gerža (81. Dočkal), Zavadil, Gabriš, Vyhlíd (60. Bartoš), Holík, Moučka, Kříž, Cupák, Koryčan (7. Chwaszcz), Bewene. Náhradníci: Slezák – Jeleček, Švajda, Gorip. Trenér: Roman Dobeš
Branky: 43. Charles Stanley Chukwudi, 86. Dano – 8. Chwaszcz, 26. Gerža, 82. Moučka. Rozhodčí: J. Slabý – M. Grečmal, R. Labaš

Komentář

V 8. kole třetí ligy sehráli Hanáci již třetí venkovní zápas jdoucí po sobě. Stalo se tak i vinou odložení celého minulého kola, kdy jsme měli doma hostit Uherský Brod, ale počasí bylo proti. Nyní v pátečním odpoledni nastoupili na stadionu v Otrokovicích-Kvítkovicích, kde jim byl soupeřem domácí ambiciózní celek FC Zlínsko, nástupce dřívější FC Viktoria Otrokovice či později SK Kvítkovice. Pozvánku jsme uvedli zde.

Do utkání nemohli nastoupit distancovaný Matoušek a po zranění zcela nedoléčený Červenka. Naopak alespoň na lavičce náhradníků byli po zranění již připraveni Jeleček s Dočkalem. Hanáci byli před zápasem stále bez prohry a minulé kolo v Rosicích zaznamenali první bodovou ztrátu, když o poločase vedli o tři branky, ale nakonec se museli spokojit s remízou 3:3. Na tento průběh chtěli co nejdříve zapomenout a vrátit se na vítěznou vlnu i přes fakt, že tréninkové podmínky měli v povodňovém týdnu značně omezené.

Domácí začali velmi ostře a chtěli hostům ukázat, že to s technickou hrou nebudou mít na jejich hřišti jednoduché. Po velmi ostrém faulu Afričana Dana musel hřiště opustit v bolestech na nosítkách hned v 7. minutě Koryčan a domácí museli být rádi, že hlavní rozhodčí nechtěl tak brzy vylučovat. Takřka vzápětí se dalším žlutým zákrokem prezentovala nová posila z Líšně urostlý Lukáš Raab. O minutu později se ale Hanáci radovali. Domácí brankář velkou hrubkou daroval míč hostům a Chwaszcz, který před minutou vystřídal nešťastného Koryčana se prezentoval úvodní brankou. Hostující útočník se tak prosadil po poměrně dlouhé době. V 17. minutě nechal rozhodčí Hanákům výhodu a rychlou akci zakončil Bewene střelou do tyče, odražený míč nedokázal trefit do poloodkryté branky dobíhající Chwaszcz. Domácí zahrozili ve 24. minutě po závaru Jurou, ale k brance to nevedlo. O dvě minuty později už Hanáci vedli o dvě branky. Souboj ve vápně ustál Chwaszcz, míč se dostal k Patriku Geržovi, který prudkou ranou na zadní tyč znovu rozjásal příznivce Hanáků. Jestliže druhý gól Hanáků vstřelil hráč, který ještě nedávno hrával za Zlínsko, tak na druhé straně se stala naprosto stejná situace. Bývalý druholigový hráč Hanáků Charles Stanley Chukwudi ukázal svůj um ve 43. minutě, když svou typickou individuální akci přes několik bránících hráčů zakončil přesnou střelou k tyči a brankou do šatny snížil na rozdíl jedné branky. V Kroměříži u diváků populární Nigerijec "Stanley" tak Hanákům tentokrát radost neudělal, ale je to sport a akce byla opravdu pěkná. .

Druhá půle byla ve znamení snahy domácích o vyrovnání či otočení zápasu a Hanáci měli více obranných starostí. Technicky to zkoušel na Dostála Chukwudi, ale domácí brankář si oblouček pohlídal. Hosté měli nebezpečné zejména brejky. Střela střídajícího Bartoše šla vedle branky Andrése. Domácí hrozili ze standardek, hlavičku domácího Suchého vytáhl na roh brankář Dostál. V 80. minutě mohl vrátit hostům dvoubrankový náskok Bewene, ale domácí brankář Andrés předvedl výborný zákrok a odčinil hrubku z úvodu zápasu. Co se nepodařilo Bewenemu, to se podařilo Moučkovi o dvě minuty později, když se opřel do odraženého míče a propálil vše, co mu stálo v cestě do sítě. Velmi slibné vedení Hanáků dostalo trhlinku v 87. minutě. Po ztrátě hostů a zisku míče domácími snížil ránou do šibenice hráč z Pobřeží Slonoviny Dano. Hanáci však tentokrát závěr zvládli a přečkali i čtyřminutové nadstavení, za což si z horké půdy a z krajského třetiligového derby odváží další tři důležité body, které je udrželi v čele tabulky.

Nyní zveme všechny diváky z Kroměříže a širokého okolí na stadion Jožky Silného, kde ve středu 25.9.2024 od 16:30 hodin sehrajeme pohárový zápas 2.kola MOL CUPu proti prvoligové Karviné. Informace ke vstupnému jsou zde, náš klub částečně zasažený povodní z říčky Kotojedky na dvou hřištích areálu můžete také takto podpořit, výzva byla zveřejněna zde. Děkujeme.

Ohlasy trenérů

Roman Dobeš: “ První půlhodina byla po všech stránkách strašně nervózní. Pro nás bylo super, že jsme z toho vytěžili dvě branky. Ve druhé půli jsme nebyli tak dobří na míči a nedokázali naše útoky rozvíjet. Už na naší polovině bylo hodně ztrát, ze kterých pramenila optická převaha soupeře. Dneska to bylo hodně ubojované, kluci ale ukázali určitou odolnost. Takovéto zápasy bychom ale měli zvládat ještě o něco lépe. Ve druhé půli jsme tam měli několik situací, které jsme mohli dohrát do gólu, pak by to na konci nemusela být taková přetahovaná. Po utkání v Rosicích, kde jsme neustáli druhý poločas, jsme zvládli po všech stránkách velmi těžký zápas.”

Facebook

st 16.10.

NAROZENINY 🥳 / Dnes tu máme dalšího oslavence. Své 25. narozeniny slaví...

út 15.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž aktualizoval(a) úvodní fotku.

út 15.10.

🤝❤️🤍

út 15.10.

Trenér kategorie U19 Václav Stráník byl přijat ke studiu kurzu UEFA PRO 💪 Jedná se o...

út 15.10.

Mládežnické týmy na pohár @mol_cup ZDARMA ❤️🤍Vedení klubu se rozhodlo...

út 15.10.

📸 U16 🆚 @fksumperk ❤️🤍

ne 13.10.

📸 🅱️tym 🆚 Spartak Hluk ❤️🤍

ne 13.10.

Naše 🅱️éčko dnes šestou výhrou v řadě získává další 3...

so 12.10.

Hned zítra nás čeká další kolo krajského přeboru, ve kterém se utká naše...

so 12.10.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Velmi důležité 3 body si dnes připisujeme do tabulky za...

pá 11.10.

Program mládeže ❤️🤍

pá 11.10.

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA @mol_cup ❤️🤍Dnes jsme spustili předprodej...

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›