VYSOKÁ VÝHRA NAD REZERVOU ZBROJOVKY BRNO

MSFL - 5. KOLO - report, fotogalerie, videozáznam
SK Hanácká Slavia Kroměříž
sobota 31.8.2024
4:0
(1:0)

Diváci: 323
FC Zbrojovka Brno B
Dostál – Vyhlíd, Zavadil, Gabriš, Jeleček (11. Bewene), D. Kříž, Holík (77. Gerža), Moučka (77. Švajda), Cupák, Dočkal, Koryčan (64. Chwaszcz). Náhradníci: Slezák – Buksa, Gorip. Trenér: Roman Dobeš
Prodělal - Vit, Peška, Šmid - Strnad (67. Hříba), Štepanovský (79. Haminger), Kučera, Hübel (46. L. Kříž) - Černý, Večeřa (79. Pavlík), Pragr (83. Mezník). Trenér Marek Zúbek.
Branky: 18. (pen.) a 66. D. Kříž, 53. Holík, 77. Cupák. ČK: 70. Gabryš po 2 ŽK. Rozhodčí: Dudek Matěj – Proske Zbyněk, Mrázek Peter. Delegát: Hulcký Zdeněk.

Komentář

V sobotu odpoledne nastoupili Hanáci na fotbalovém stadionu Jožky Silného v Kroměříži proti rezervě prvoligové Zbrojovky Brno.

Pozvánku na zápas jsme uveřejnili zde, dosavadní změny v kádru Hanáků byly nedávno uvedeny před prvním kolem zde, přičemž v týdnu před utkáním se v kolonce příchodů objevilo další zajímavé jméno, kterým je Patrik Gerža. Rychlonohý krajní hráč, který prošel vsetínskou i zlínskou kopanou k nám přišel na hostování z druholigové Líšně.

Hanáci povzbuzeni cenou výhrou na půdě béčka Zlína potřebovali doma tento počin potvrdit, což se jim nakonec dokonale povedlo. A nejen to, když svému sobotnímu soupeři z Brna dokázali oplatit vysokou porážku z letní přípravy.

Brno přivezlo do Kroměříže velmi mladý tým doplněný zkušeným exligovým Peterem Štěpanovským. Samotné utkání začalo smolně pro domácího kapitána Tomáše Jelečka, který musel hned v 11. minutě odstoupit pro zranění. Místo něj nastoupil africký mladík Bewene. I přes velké horko se hrál běhavý fotbal a útoky se přelévaly ze strany na stranu. V 18.minutě unikl hostující obraně Koryčan, který byl následně faulován ve vápně a domácí kopali penaltu. Míč si vzal Dominik Kříž a bezpečně proměnil. Oba celky se kromě aktivní kombinační hry pokoušely o zakončení. V šancích, kterých během první půle nebylo až tak moc, se prezentovali pozornými zákroky oba brankáři.

Ze druhé půle uběhlo osm minut a Hanáci už vedli od dva góly. S míčem na noze odvážně vnikl do vápna Holík a levačkou jej poslal neomylně podél brankáře Prodělala do sítě. Domácí druhá branka viditelně povzbudila a krátce na to se po pěkné kombinační akci ocitl v šanci Koryčan, ale přestřelil bránu. I chvilku později se do další šance dostal nabíhající obránce Vyhlíd, ale levačkou mířil jen do boční sítě. Na druhé straně si oddechli domácí, když centrovaný míč před jejich bránu těsně minulo až trio nabíhajících hráčů. V 66. minutě zahrával volný přímý kop z poměrně velké vzdálenosti Dominik Kříž, většina aktérů utkání předpokládala spíše centr, ale Kříž to prudkým obloučkem poslal přímo na branku a míč se od břevna odrazil za brankovou čáru. Stav 3:0 už dával tušit, že domácí kráčejí za bezpečnou výhrou. Kaňkou na jejich výkonu bylo zbytečné vyloučení stopera Gabryše po dvou žlutých kartách. Tu druhou obdržel za faul v 70.minutě, když si předtím záložníci a stopeři Hanáků zbytečně komplikovali rozehrávku na půli hřiště. I tak se Hanáci dočkali ještě jedné vstřelené branky. Po krásné narážečce se k míči uvnitř vápna dostal Cupák a jemně špičkou kolem brankáře vstřelil čtvrtou branku domácích. Hosté s převahou jednoho muže v poli se snažili alespoň o vstřelení branky, ale to se jim dnes nepodařilo. Po rohovém kopu musel nepříjemný prudký tečovaný míč chytat pozorný brankář Dostál, který pak ještě výborně vyběhl a zneškodnil šanci Černému. Kromě výhry a tří bodů ho tak může těšit také další vychytané čisté konto. .

V neúplné tabulce patří Hanákům 2. místo, přičemž mají o zápas méně z důvodu odkladu s Karvinou B (podrobnosti uvedeny zde).

Video záznam z utkání je na TV COM zde.

Foto a fotogalerii k tomuto článku poskytl Týdeník Kroměřížska

Logo Týdeník KM


Facebook

st 16.10.

NAROZENINY 🥳 / Dnes tu máme dalšího oslavence. Své 25. narozeniny slaví...

út 15.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž aktualizoval(a) úvodní fotku.

út 15.10.

🤝❤️🤍

út 15.10.

Trenér kategorie U19 Václav Stráník byl přijat ke studiu kurzu UEFA PRO 💪 Jedná se o...

út 15.10.

Mládežnické týmy na pohár @mol_cup ZDARMA ❤️🤍Vedení klubu se rozhodlo...

út 15.10.

📸 U16 🆚 @fksumperk ❤️🤍

ne 13.10.

📸 🅱️tym 🆚 Spartak Hluk ❤️🤍

ne 13.10.

Naše 🅱️éčko dnes šestou výhrou v řadě získává další 3...

so 12.10.

Hned zítra nás čeká další kolo krajského přeboru, ve kterém se utká naše...

so 12.10.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Velmi důležité 3 body si dnes připisujeme do tabulky za...

pá 11.10.

Program mládeže ❤️🤍

pá 11.10.

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA @mol_cup ❤️🤍Dnes jsme spustili předprodej...

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›