HANÁCI ZVLÁDLI DOHRÁVKU PROTI BÉČKU KARVINÉ

3.MSFL - dohrávka 3. kola
SK Hanácká Slavia Kroměříž
středa 2.10.2024
3:2
(2:1)

Diváci: 210
MFK Karviná B
Slezák – Zavadil, Matoušek, Jeleček, Gerža (58. Chwaszcz), Kříž, Cupák, Holík (90.+2. Koryčan), Moučka (88. Vyhlíd), Bewene, Dočkal. Trenér: Roman Dobeš.
Šimeček – Drobek, Egwu, Alochin, Molitorisz (69. Chiemela), Zedníček, Ojora, Ayaosi, Jurga, Muhammad, Baumgartner (69. Galík). Trenér: Čestmír Kročil.
Branky: 10. David Moučka z penalty, 45.+3. Michal Cupák, 86. Šimon Chwaszcz – 22. Martin Zedníček, 90. Emmanuel Ayaosi. Rozhodčí: Tomanec - Kostelník, Zapletal (Piňos).

Komentář


Náročný program Hanáků pokračoval dohrávkou třetího kola s rezervou MFK Karviná. Původní srpnový standardní sobotní termín zhatila náhlá bouřka a přívalový déšť, který proměnil hřiště ve vodní plochu (viz. tehdejší info zde). Před týdnem si Hanáci v celostátním poháru poradili s ligovou Karvinou, v sobotu vysoko porazili SK Uničov, aby nakonec zvládli vítězně i souboj v deštivé dohrávce, ve které zvítězili 3:2 a díky lepšímu skóre poskočili do čela tabulky před Třinec.

Trenér Roman Dobeš stejně jako v duelu MOL Cupu dal šanci brankáři Slezákovi, poprvé v základní sestavě po vypršení dlouhého disciplinárního trestu byl obránce Matoušek, jenž navlékl kapitánskou pásku. Středečnímu utkání, které se na stadionu Jožky Silného hrálo za nepříjemného deště, předcházel menší slavnostní ceremoniál. Domácí funkcionáři na hrací ploše popřáli dlouholetému hlasateli Jiřímu Vápeníkovi, který oslavil padesáté narozeniny.

Hanáci měli skvělý nástup do utkání. Hned v úvodu měl velkou šanci Holík. Zkušený záložník obešel gólmana Šimečka, posadil na zem obránce, ale balon na brankové čáře odvrátil stoper Drobek. Karvinský obránce pak ve skluzu smolně zahrál rukou a sudí Tomanec nařídil pokutový kop. Míč si vzal Moučka a s přehledem poslal favorita do vedení. Pro krajního záložníka Hanácké Slavie to byla již sedmá letošní trefa, díky které se osamostatnil v čele tabulce střelců MSFL.Kroměříž měla dál navrch. Vedení domácího týmu mohl navýšit Gerža. Po hrubé chybě soupeře v rozehrávce ale z pětadvaceti metrů netrefil prázdnou bránu, mířil těsně vedle. Karviná byla vzadu zranitelná, směrem dopředu ale hrozila. Slezané udeřili hned ze své první střely mezi tři tyče. Po centru z levé strany se hlavou prosadil Zedníček. Kroměříž i po inkasované brance měla více balon na svých kopačkách, tlačila se dopředu. I kvůli kluzkému terénu ale nebyla v ofenzivě až tak přesná. Po Dočkalově přiťuknutí pálil Moučka nad. Stejně si počínal i Jeleček. Pak přišla hezká akce Kroměříže. Po spolupráci Holíka s Bewenem dorážel Dočkal těsně vedle. Další šanci měl Moučka, jehož rána po zemi prosvištěla kolem zadní tyče. Favoritovi vrátil vedení až v nastaveném čase první půle Cupák. Domácí středopolař se trefil hlavou po dohraném rohu Holíka.

Karvinští mladíci se po změně stran zvedli. Vyrovnali hru, místy měli i navrch. Vyložených šancí ale bylo na obou stranách málo. Hosté dvakrát zahrozili po trestném kopu Ayaosiho. Ten nejprve střílel těsně nad, následně si s jeho pokusem Slezák poradil. Na druhé straně střílel Holík, gólman Šimeček míč s námahou vytěsnil na roh. Prosadil se až střídající Chwaszcz v 86. minutě, kdy pod břevno usměrnil přihrávku Dočkala. Hotovo ale nebylo. Závěr zdramatizoval nádhernou ranou Ayaosi. Vzápětí pálil z podobné pozice Jurka, balon skončil těsně vedle. Hanáci si oddechli. Těsné vedení 3:2 uhájili a poskočili před Třinec do čela tabulky.

Kroměřížští fotbalisté zakončí anglický týden v neděli na hřišti nováčka ze Strání.

Ohlasy trenérů

Roman Dobeš (trenér SK HS Kroměříž): „Tušil jsem, že toto utkání pro nás bude ještě těžší než zápas s Uničovem, což se nakonec potvrdilo. V úvodu střetnutí jsme prohospodařili hodně příležitostí. Mohli jsme vést vyšším rozdílem. I když jsme dali gól, soupeř ze své první akce skóre srovnal a soustředil se ještě víc na defenzivu. V naší hře už při zakládání útoků zase bylo docela dost ztrát. I kvůli tomu jsme se ve druhé půli nedostali do tolika situací a šancí, jak bychom si přáli. Po třetí brance jsme si mysleli, že to v klidu dohrajeme, ale ještě jsme se chvíli strachovali. Klukům to sice místy klouzalo a bylo to nepříjemné, ale zase tráva byla mokrá a balon na ní hezky klouzal. Nasazení Slezáka do brány jsem řešil s trenérem brankářů Radem Petrem. Potřebujeme mít oba brankáře v zápasovém režimu. Pro to ta změna. Nečekal jsem, že Tomáš Matoušek vydrží celý zápas. Nebylo to úplně bez chyb, ale po tak dlouhé době to zvládl velice dobře. Celkově jsme rádi, že jsme nahoře tabulky, ale vůbec to nesleduji. Víme ale, že když budeme dál vyhrávat, zůstaneme nahoře. Moc dopředu se nedíváme. Večer si užijeme výhru a od čtvrtka se zase chystáme na Strání.“

Facebook

st 16.10.

NAROZENINY 🥳 / Dnes tu máme dalšího oslavence. Své 25. narozeniny slaví...

út 15.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž aktualizoval(a) úvodní fotku.

út 15.10.

🤝❤️🤍

út 15.10.

Trenér kategorie U19 Václav Stráník byl přijat ke studiu kurzu UEFA PRO 💪 Jedná se o...

út 15.10.

Mládežnické týmy na pohár @mol_cup ZDARMA ❤️🤍Vedení klubu se rozhodlo...

út 15.10.

📸 U16 🆚 @fksumperk ❤️🤍

ne 13.10.

📸 🅱️tym 🆚 Spartak Hluk ❤️🤍

ne 13.10.

Naše 🅱️éčko dnes šestou výhrou v řadě získává další 3...

so 12.10.

Hned zítra nás čeká další kolo krajského přeboru, ve kterém se utká naše...

so 12.10.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Velmi důležité 3 body si dnes připisujeme do tabulky za...

pá 11.10.

Program mládeže ❤️🤍

pá 11.10.

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA @mol_cup ❤️🤍Dnes jsme spustili předprodej...

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›