MUŽI "B" ZAKONČILI 1.A.TŘÍDU DOMÁCÍ PROHROU SE ZBOROVICEMI, POSTUP SI ALE VYCHUTNALI

1.A. TŘÍDA SKUPINA B - 26.KOLO
SK Hanácká Slavia Kroměříž B
sobota 15.6.2024
3:4
(3:0)

Diváci: 110
TJ PILANA Zborovice
Steiner - Pecina Petr (85. Buksa Jiří), Švajda, Tiahlo (46. Zmeškal), Mlčoch - Surynek, Heinz (46. Zlámal) - Fuksa, Dočkal, Berky (46. Buksa Oldřich) - Benedikt. Trenér Karel Heinz.
Branky: 10 . Fuksa, 28. Pecina Petr, 32. Dočkal - 59. Štěpánek Marek, 66. Krejčíř, 73. Bejdák, 90. Střelec M. Rozhodčí: Vičánek Tomáš – Zicháček Martin, Mader Matěj.

Komentář

Béčko si postup do krajského přeboru zajistilo už v minulém kole v zápase na Mladcové. Nicméně ta pravá slavnostní chvíle na oslavu měla nastat až v sobotu odpoledne, kdy se na hlavním hřišti stadionu Jožky Silného v okresním derby proti sobě postavily týmy SK HS Kroměříž B a TJ Pilana Zborovice.

Možná se čekala větší divácká kulisa, ale i tak se tábory příznivců obou celků postaraly o sportovní atmosféru.

Domácí pojali zápas poněkud slavnostněji než se možná čekalo, do branky se postavil středopolař David Steiner a stálá jednička v bráně rezervy Hanáků Jakub Benedikt šel do útoku, což ale pro něj není až tak neznámá, již v minulých sezónách dokázal zahrát v poli velmi dobré zápasy a střílet branky. Také u ostatních hráčů v poli to nebylo vždy přesně podle taktických not a obvyklého rozestavení.

I tak v první půli domácí dominovali a relativně bezpečně vedli o tři branky. V tu dobu asi nikdo nepředpokládal, že by se jejich cesta k dalším třem bodům nějak zkomplikovala, nicméně míč je kulatý, fotbal je mnohdy neúprosný a Zborovice svým přístupem a polevením Hanáků ve druhé půli zápas dokonale otočili. Když jejich vítěznou branku vstřelil v samém závěru utkání asistent trenéra Martin Střelec, tak zavdal také Zborovicím na krásnou sobotu a závěrečnou oslavu konce sezóny a vítězného derby.

I přes nevydařený závěrečný zápas si hráči a realizační tým rezervy Hanáků mohli vychutnat předání poháru pro vítěze 1.A. třídy skupiny B. Pro tento celek se jedná o již o čtvrtý postup po sobě, ale kdo ví a zná tak tento pocit nikdy neomrzí ani nezevšední.

Reportáž na webu kromerizsky.denik.cz je zde

Ohlasy trenérů

Vedoucí mužstva SK HS Kroměříž B Timoteus Políček: „Do zápasu jsme vstoupili s vědomím jistého postupu a proto náš trenér Heinz souhlasil s tím, že si hráči mohou zahrát na postech, kde chtějí. Ve druhém poločase jsme zápas zcela vypustili. Hosté se chopili šance a zaslouženě vyhráli. Silný tým se ale pozná tak, že dokáže udělat radost i druhým."

Asistent trenéra TJ Pilana Zborovice Martin Střelec :"V sobotu jsme odehráli poslední zápas sezóny v Kroměříži s B mužstvem Hanácké Slávie. Po celý první poločas byla vidět jasná převaha týmu z Kroměříže a tak první poločas skončil 3:0 pro domácí tým. V 55. minutě se dostal do hry nestárnoucí František Hanák a naše mužstvo nakopl k velkému obratu. V 59. minutě snížil nejprve Marek Štěpánek na 3:1. O chvíli později jsme museli nuceně vystřídat brankáře, z důvodu zranění a v 66. minutě přidal naši druhou branku Jan Krejčíř. V tu chvíli chtěli domácí zase přepnout do tempa z první půle, protože do druhého dějství nastoupili s myšlenkou, že zápas je již rozhodnutý, ale zastavil je skvělými zákroky Jiří Kocourek. V 73. minutě jsme se dočkali vyrovnání díky překvapivě střele Dominika Bejdáka. Je nutné dodat, že do zápasu nastoupil na brankářském postu pro toto utkání domácí hráč z pole David Steiner. Hanácká Slavia tlačila všechny síly do útoku a v 91. minutě nezachytili únik Krejčíře, který posunul míč na Martina Střelce a ten s chladnou hlavou poslal míč k pravé tyči Steinerovy brány a obrat byl dokonán. Domácí už nedostali šanci na tento gól reagovat, protože rozhodčí ukončil zápas hned po rozehrávce na půlící čáře. A tak mohly vypuknout oslavy našeho mužstva s fanoušky, kteří opět nezklamali a na stadion do Kroměříže přijeli v hojném počtu. Kluky musím pochválit hlavně za druhý poločas a dík patří již zmiňovaným fanouškům za podporu a vytvoření fantastické kulisy. Jelikož stále procházíme hráčskou obměnou a rekonstrukcí kabin na hřišti ve Zborovicích tak jsme se rozhodli pro příští sezónu přihlásit okresní přebor a tím pádem jsme se tímto zápasem rozloučili z krajskou soutěží.

Facebook

st 16.10.

NAROZENINY 🥳 / Dnes tu máme dalšího oslavence. Své 25. narozeniny slaví...

út 15.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž aktualizoval(a) úvodní fotku.

út 15.10.

🤝❤️🤍

út 15.10.

Trenér kategorie U19 Václav Stráník byl přijat ke studiu kurzu UEFA PRO 💪 Jedná se o...

út 15.10.

Mládežnické týmy na pohár @mol_cup ZDARMA ❤️🤍Vedení klubu se rozhodlo...

út 15.10.

📸 U16 🆚 @fksumperk ❤️🤍

ne 13.10.

📸 🅱️tym 🆚 Spartak Hluk ❤️🤍

ne 13.10.

Naše 🅱️éčko dnes šestou výhrou v řadě získává další 3...

so 12.10.

Hned zítra nás čeká další kolo krajského přeboru, ve kterém se utká naše...

so 12.10.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Velmi důležité 3 body si dnes připisujeme do tabulky za...

pá 11.10.

Program mládeže ❤️🤍

pá 11.10.

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA @mol_cup ❤️🤍Dnes jsme spustili předprodej...

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›