Sousedské derby pro domácí

Rezerva Hanácké Slavie v páteční předehrávce 11. kola, která se hrála na umělé trávě pod umělým osvětlením, zdolala sousední Těšnovice.
SK Hanácká Slavia Kroměříž B
pátek 13.10.2023
3:1
(2:0)

Diváci: 150
TJ Těšnovice
Gergela - Vyhlíd, Švajda, Petr (C) (88. Zlámal), Stoklásek - Novotný (73. Fuksa), Heinz - Dočkal (88. Janál), Goncalves (73. Pecina), Charles Stanley Chukwudi (46. Mazuryk) - Surynek. Trenér Karel Heinz, asistent trenéra Jiří Buksa.
Zavadil Filip - Hrabal (46. Pospíšil), Šilinger, Večerka, Pluhař - Brázdil (88. Labuda), Bartůšek Ondřej - Suchánek (76. Michalčík), Mršťák (85. Hrdlička), Nohava (85. Hříbek) - Janoštík. Trenéři Petr Bíbr a Dominik Zavadil.
Branky: 22. Charles Stanley Chukwudi, 45. Goncalves Matheus, 62. Surynek Martin - 53. Janoštík Radek. Rozhodčí: Rybka Ondřej – Zicháček Martin, Vymazal René.

Komentář

Po dlouhých letech se proti sobě v mistrovském derby postavily dva celky územně spadající pod město Kroměříž. Domácí béčko Hanácké Slavie, které je v tabulce výše, hostilo sousední TJ Těšnovice, které jsou zase výše co se týká nadmořské výšky. Na žádost domácího celku se utkání odehrálo v pátek večer na umělé trávě pod umělým osvětlením. Na Těšnovice připadla reprezentační přestávka profesionálních soutěží a podle toho také vypadala sestava domácích. Borci z populárního kopečku nad Kroměříží měli možnost si zahrát proti hráčům, kteří nedávno v poháru změřili síly s prvoligovou Slavií Praha popřípadě nastupují ve druhé lize. Brankář Gergela a hráči v poli jako Vyhlíd, Stoklásek, Dočkal, Surynek, Brazilec Goncalves či Nigerijec Chukwudi, to bylo zajímavé i pro početnou diváckou kulisu. Také Těšnovice mají ve svém kádru mnoho borců, kteří prošli mládeží či dospělými v Hanácké Slavii, zejména bývalý kapitán Hanáků Šilinger zažil památné pohárové tažení završené semifinálovou bitvou proti Mladé Boleslavi a Janoštík svého času platil za jednoho z největších talentů kroměřížské kopané, přičemž na nějakou dobu obul třetiligové kopačky. Večerka s Nohavou ještě nedávno hráli druhou dorosteneckou ligu pod trenérem Heinzem. Prostě nevšední zápas, kterému by daleko více slušelo hlavní travnaté hřiště.

Do zápasu dle očekávání vstoupili lépe domácí, drželi míč a hýřili pohybem ostatně jako po celé utkání. Proti velmi dobře organizované hře hostů to ale neměli vůbec jednoduché. Hrál se kvalitní zápas, který v některých fázích převyšoval úroveň 1.A.třídy. Do zakončení se jako první dostal aktivní Goncalves, jehož prudkou střelu zneškodnil pozorný Zavadil. Ve 20.minutě předvedli domácí pohlednou kombinační akci, na jejímž konci se sám před brankáře dostal Dočkal, ale Zavadil předvedl výborný zákrok a vyrazil na roh. Po jeho zahrání se odražený míč dostal za vápno k Chukwudimu, který dostal až příliš času a prostoru si jej připravit a parádní střelou levačkou do šibenice otevřel skóre. Ve 24. minutě zahrávali standardní situaci hosté, zkušený Šilinger si na zadní tyči obhodil protihráče, který jej jemným bodyčekem poslal k zemi, ale penaltu hlavní rozhodčí v tomto zákroku neshledal. Ve 27.minutě to po centru Stokláska zkoušel hlavou Dočkal, ale tísněn zakončil jen do rukou Zavadila. Nevedlo se o chvíli později ani Chukwudimu, který svůj obstřel levačkou namířil o metr vedle tyče. V nastaveném čase první půle si na kolmou přihrávku mezi beky zaběhl Goncalves , který podél hodně vyběhnuvšího Zavadila přidal z úhlu druhou branku domácích.

Druhou půli začali lépe hosté. Janoštík hlavičkoval z dobré pozice vedle. V 53.minutě se už Radek Janoštík nemýlil. Zaběhl si na pěkný pas od Mršťáka, dvěma kličkami se zbavil Švajdy a levačkou podél Gergely snížil na rozdíl jedné branky. Snížení domácí nerozhodilo a nadále byli lepším celkem. Trvalý tlak přinášel šance, ale hosté odolávali. V 58.minutě utekl Dočkal a jeho přihrávku pod sebe poslal Heinz vedle. Několik závarů hosté odvrátili. V 61.minutě se ale dopustili chyby v rozehrávce, domácí po zisku míče podnikli rychlý útok, na jehož konci Surynek pěknou přízemní střelou vrátil Hanákům dvougólový náskok. V 63.minutě se vyznamenal brankář Zavadil, když chytil tutovku Heinzovi a zneškodnil také dorážku. Za chvíli nato Zavadil vytěsnil prudký přízemní centr a v následném zmatku se domácím nepodařilo dotlačit míč za jeho záda. Penalta se mohla kopat také ve prospěch Hanáků, ale stažení unikajícího Goncalvese rozhodčí v duchu posuzování z první půle na pokutový kop neviděl. Hosté se po rohovém kopu dostali v 82.minutě k hlavičce Brázdilem, ale míč šel jen těsně vedle. Utkání tak skončilo zaslouženou výhrou notně posílených domácích, ale Těšnovice předvedly kvalitní a odpovědný výkon, běžecky na domácí nestačily, ale fotbalově to zvládly.


Fotogalerie Týdeníku Kroměřížska je zde

Ohlasy trenérů

Karel Heinz: Zápas se mi hodnotí dobře. Předně musím říct, že byla pěkná divácká kulisa, lidí na derby přišlo dost. Těšnovice to vzaly zodpovědně, odehrály proti nám moc dobrý zápas, za což jsem rád. Hosté pozorně bránili, snažili se co nejdéle udržet solidní výsledek, aby až do konce měli o co hrát, což se jim splnilo. Bylo to solidní derby. My jsme si tentokrát až tolik vyložených příležitostí nevytvořili. Samozřejmě jsme nějaké tutovky zahodili, ale nebylo to o tom, abychom jim dali nějakou velkou dardu. Výsledek odpovídá dění na hřišti. Těšnovice u nás podaly velmi dobrý výkon, my solidní. Kluky jsem pochválil, k utkání přistoupili zodpovědně. Někteří ale pořád nechápou, že se díky výkonům v béčku mohou dostat i do sestavy áčka. Jediné, co mě mrzí, je zranění kapitána Radka Petra, jenž si poranil koleno a musel střídat. Také jeden z hostujících hráčů utkání nedohrál. Jsem rád, že jsme po dvou porážkách zase vyhrál.

Petr Bíbr: Soupeř byl lepší, vyhrál zcela zaslouženě. My jsme Kroměříži vyšli vstříc ohledně změny termínu, domácí využili reprezentační přestávky a do zápasu nastoupili s šesti druholigovými hráči. I přes prohru ale musím celý tým pochválit. Cením si toho, jaký kluci podali výkon. I když nám chyběli Majkrič, Urubek nebo Doleček, popasovali jsme se s tím velice dobře. Na to, jaký máme věkový průměr, tak jsme odehráli výborné utkání. Po prvním poločase, ve kterém si soupeř vypracoval více šance, jsme prohrávali 0:2. Nás mrzí hlavně inkasovaná laciná druhá branka chvíli před koncem poločasu. Po změně stran se nám ale povedlo Janoštíkem, který vymotal protihráče a krásně zakončil, snížit. Kroměříž ale po naší ztrátě a brejku dal na 3:1 a zbytek utkání si v klidu pohlídal. Z domácí sestavy musím vyzdvihnout Chukwudiho, který byl rozdílový hráč. I na dalších ale bylo vidět, že jsou někde jinde. Pochválit musím i diváky, kulisa byla slušná. I když šlo o městské derby, nijak vyhrocené to nebylo.

Facebook

st 8.5.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Dnes zůstávají všechny body ve Varnsdorfu....

st 8.5.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Zpět do boje o body. Dnes hrají Hanáci...

út 7.5.

Děkujeme Město Kroměříž - oficiální stránka a gratulujeme ročníku 2011...

út 7.5.

Ve středu se Hanáci utkají v rámci 27. kola @fnliga s @fk_varnsdorf. ❤️🤍

po 6.5.

Trénink za námi, další náročný týden před námi....

ne 5.5.

Béčko dnes zvládlo venkovní zápas vítězně a odváží si 3 body....

ne 5.5.

Hanáci, děkujeme za podporu ❤️🤍

ne 5.5.

Béčko dnes odehraje další zápas na půdě TJ - Nedašov. ❤️🤍

so 4.5.

📸 Muži 🆚 @acsparta_cz B ❤️🤍

so 4.5.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Po bojovném výkonu dnes Hanáci berou bod....

so 4.5.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Dnes hrají Hanáci ❤️🤍....

pá 3.5.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›
×
Odehrané 17:30 | muži A
FK Varnsdorf
SK Hanácká Slavia Kroměříž
×
Odehrané 17:30 | muži A
FK Varnsdorf
SK Hanácká Slavia Kroměříž