V PŘESTŘELCE ÚSPĚŠNĚJŠÍ ZBROJOVKA

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 29.KOLO
FC Zbrojovka Brno
neděle 19.5.2024
4:3
(3:0)

Diváci: 1626
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Sváček – Nový, Pernica, Endl, Granečný – Texl (69. Štepanovský), Smejkal (69. David Jambor) – Potočný (69. Juritka), Fousek (46. Hamza), Alijagić – Řezníček (81. Mara). Náhradníci: Berkovec – Šural. Trenér: Lukáš Kříž.
Gergela – Wala (89. Surynek), Tiahlo (46. Kudela), Vincour, Kiška (72. Oulehla) – Cupák, Houser (C), Machalík, Hrdlička (79. Dočkal) – Chwaszcz (46. M. Jaroň), Silný. Náhradníci: J. Dostál – Jeleček. Trenér: Martin Onda
Branky: 2. Alijagić, 6. Fousek, 8. Endl, 48. Houser (vla.) – 55. Kudela, 66. M. Jaroň, 85. Kudela. ŽK: 71. Jambor (BNO), 90+2. Štepanovský (BNO) – 90+2. Silný (KRO). ČK: 76. Jambor (BNO) po 2 ŽK. Rozhodčí: Zaoral – Dresler, Bureš.

Komentář

Druhá nejvyšší fotbalová soutěž v ČR měla na pořadu předposlední kolo, které se hrálo jednotně v neděli od 17:00 hod. Hanáci nastoupili v ADAX INVEST Areně na Srbské ulici v Brně proti historicky nejslavnějšímu klubu z moravské metropole, kterým je FC Zbrojovka. Domácí ale zažívají až neuvěřitelně špatnou sezónu a na místo bojů o postup do první ligy se krčí v horší polovině tabulky ligy druhé. Před zápasem se nacházela na 12. místě jen čtyři body nad hranicí sestupu, to před sezónou zřejmě nepředpokládal ani největší pesimista. V minulém kole Zbrojovka remizovala v městském derby na stadionu SK Líšeň 1:1. To Hanácká Slavia Kroměříž je na tom ještě hůře, když po remíze 1:1 doma s Chrudimí přišla už i o teoretickou šanci na záchranu a stala se prvním sestupujícím. Bohužel malý zázrak se v hanáckém klubu se skromným finančním rozpočtem nekonal a Hanáci naplnili prognózu větší části fotbalové veřejnosti, která předpokládala okamžitý návrat do MSFL.

Na straně Hanáků nemohl nastoupit distancovaný Matoušek, dále zranění Zavadil a Fulnek, smlouva nedovolila nastoupit ani Martinkovi, který hostuje ze Zbrojovky.

Samotný zápas měl pro Hanáky hororový začátek. Složitější malou domů od Tiahla odkopl Gergela jen na kopačky domácích, míč se rychle dostal do vápna k Alijagićovi, který prudkou ranou prostřelil hostujícího brankáře. V 6.minutě dostal až příliš mnoho prostoru Fousek, napřáhl z pětadvacetimetrů a jeho nepříliš umístěná rána zapadla ponad Gergelou do sítě. A za dvě minuty bylo ještě hůře. Při rohu nakrátko dostali domácí opět neuvěřitelně mnoho prostoru a centr na zadní tyč usměrnil hlavou do sítě Endl. V tu chvíli to s hosty vypadalo katastrofálně. Naštěstí se oklepali a začali se dostávat do šancí. Střelu Silného vyrazil brankář Sváček, rána Housera šla těsně vedle a Silný po rohovém kopu hlavičkoval z dvou metrů nad. Mezitím střílel domácí Řezníček z voleje vedle.

Také začátek druhé půle začal pro Hanáky špatně. Přízemní centr směřující na nabíhajícího Řezníčka si ve skluzu srazil do sítě Houser, škoda, protože na míč jinak dobře vybíhal brankář Gergela. Hanáci snížili po rohovém kopu a nejistém zákroku Sváčka, míč dopravil do sítě hlavou Kudela. I zásluhou tohoto střídajícího středopolaře, kterého bylo ve druhé půli podobně jako Marka Jaroně plné hřiště, získávali Hanáci herní převahu a domácím jako by docházel dech. Právě Marek Jaroň měl na hlavě snížení, ale mířil nad, nicméně v 66.minutě už mohl slavit. Jeho krásná rána levačkou zapadla k tyči a bylo to už jen o dvě branky. Další gól Marka Jaroně pak neplatil pro těsný ofsajd. V 75.minutě fauloval podrážkou ve skluzu David Jambor a po druhé žluté kartě musel ven. Tímto byla převaha hostů ještě větší a tlačili se za dalším snížením. To se jim podařilo v 85.minutě, kdy se perfektní kličkou uvolnil Kudela a parádní křížnou střelou od tyče do sítě vstřelil třetí gól Hanáků. Zbrojovka se o výhru strachovala až do konce zápasu, který nakonec uhájila stejně jako druholigovou soutěž.

Hanáci se s druholigovou sezónou rozloučí v sobotu doma proti FC Silon Táborsko, který je účastníkem baráže o postup do první ligy.

Reportáž a fotogalerie deník.cz ke zde


Oficiální web s výsledky a informacemi k F:NL je zde

FC Vysočina - Nový ročník FORTUNA:Národní ligy je... | Facebook

Videoportál, s přenosy, záznamy a sestřihy zápasů je na sporttotal.cz

sporttotal.tv - Live Sport Str - Apps on Google Play

Nejen na toto utkání si můžete vsadit u Tipsport. cz

Online manuál značky Tipsport

Přehled všech partnerů klubu je zde


Ohlasy trenérů

Martin Onda."Divákům se muselo utkání líbit, byť jsme si ho pohráli spíše vlastní psychikou. Hrálo se nahoru a dolů, pro lidi to byl krásný zápas. My jsme bohužel nezvládli začátek, ale ve druhém poločase jsme byli jednoznačně lepší. Náskok Zbrojovky však už byl tak velký, že jsme ho nedokázali umazat. Přesto jsme dali i čtvrtý gól, který nám rozhodčí neuznal pro ofsajd. I když jsme nebyli pod žádným tlakem, za osm minut jsme prohrávali 0:3. V té chvíli nechtěl na lavičce žádný z nás být. Ze zápasu jsme ale nakonec udělali hezké drama. Na to, jak se utkání vyvíjelo, je výsledek ještě solidní. Zatímco soupeři nabídneme góly vlastními chybami, my máme daleko větší šance, ale nevyužijeme je. Máme tři tutové šance, které nedáme, což nás provází celé jaro. Hlavně kvůli slabé koncovce druhou ligou opouštíme."

Facebook

st 16.10.

NAROZENINY 🥳 / Dnes tu máme dalšího oslavence. Své 25. narozeniny slaví...

út 15.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž aktualizoval(a) úvodní fotku.

út 15.10.

🤝❤️🤍

út 15.10.

Trenér kategorie U19 Václav Stráník byl přijat ke studiu kurzu UEFA PRO 💪 Jedná se o...

út 15.10.

Mládežnické týmy na pohár @mol_cup ZDARMA ❤️🤍Vedení klubu se rozhodlo...

út 15.10.

📸 U16 🆚 @fksumperk ❤️🤍

ne 13.10.

📸 🅱️tym 🆚 Spartak Hluk ❤️🤍

ne 13.10.

Naše 🅱️éčko dnes šestou výhrou v řadě získává další 3...

so 12.10.

Hned zítra nás čeká další kolo krajského přeboru, ve kterém se utká naše...

so 12.10.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Velmi důležité 3 body si dnes připisujeme do tabulky za...

pá 11.10.

Program mládeže ❤️🤍

pá 11.10.

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA @mol_cup ❤️🤍Dnes jsme spustili předprodej...

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›