8. červenec 2021

Trenér Červenka o přípravě

Broňa Červenka hodnotí dosavadní průběh letní přípravy mužů

Náplň tréninků v přípravném období…

Náplň tréninku je v letní přípravě klasicky kombinace herních tréninků s běžeckýma doplněná o sílu. Hráči dostávají velké dávky na rozvoj kondice. V úvodu zařazujeme i formu bez míče, ale snažíme se, aby toho bylo jen nezbytně nutné množství.


Aktuální stav kádru…

Někteří hráči se dostávají po zranění zpět do procesu. Dnes nám v přípravě chybí kvůli zranění Petr Zavadil a Marián Kovář, který čeká na operaci. Takže tito hráči nejsou ještě v tréninkovém procesu s týmem. Ostatní hráči po zranění se již zapojili do přípravy. V průběhu procesu postupně naskakují drobné zranění, ale nic vážného. Jsou to spíše zranění z velké zátěže, kterou hráči na úvod přípravy mají. K dispozici nemáme ještě Filipa Štěpánka, který odešel na zkoušku do Vyškova. Tento týden bychom měli znát rozhodnutí ohledně jeho případném působení ve Vyškově.


Odchody…

Zatím z kádru odešel pouze Martin Sedlák, který se vrátil do Zbrojovky Brno, kde absolvuje přípravu s druholigovým týmem. Uvidíme, co již zmiňovaný Filip Štěpánek.


Příchody…

Zatím na posílení kádru pracujeme. Aktuálně jsme v kontaktu s dvěma hráči a nyní řešíme jejich možné působení u nás v klubu. Ještě není nic jistého, proto nechceme předbíhat. Uvidíme, jak celá jednání a zkoušky dopadnou.


Zápas s Hodonínem…

Byl to první zápas po pauze, kdy hráči měli čtrnáct dnů volno, po období, ve kterém jsme trénovali praktiky od ledna. Hodonín byl pro nás na úvod velmi dobrý soupeř. V úvodu utkání tam bylo několik malých nedorozumění, kdy se soupeř dostal do dvou šancí. Následně jsme se srovnali a byli jsme v utkání lepším týmem. Vytvořili jsme si několik šancí, a nakonec se zápas zvládl vítězně. Takže na úvod opravdu dobrý soupeř a velmi kvalitní utkání.


Zápas s Baníkem…

Určitě to beru jako slávu pro Kroměříž, že můžeme odehrát na našem stadionu zápas s prvoligovým týmem, který má určitě v česku velmi dobré jméno. Kluci se s těžkým soupeřem popasovali velmi dobře. Hráli po celou dobu utkání dobrý fotbal a dá se říct, že se herně i kondičně Baníku vyrovnali. Samozřejmě jsme si vědomi, že Baník byl po těžké týdenní zátěži, kterou absolvovali na soustředění u nás ve městě. Nicméně jsem rád, že jsme po herní stránce působili na hřišti dobře a dokázali jsme si vytvořit i několik šancí, které mohli celé utkání i více zdramatizovat. Někteří hráči odehráli celé utkání, což po týdnu kondiční přípravy nebylo určitě lehké. O to víc mě těší, že utkání zvládli. Celkově jsem byl s utkáním velmi spokojený.

Zápas s Vyškovem…


Do utkání jsme nastoupili trochu v okleštěné sestavě. Z kádru á-týmu tam bylo asi jen jedenáct hráčů, zbytek to byli spíše mladší hráči, kteří skončili v dorostu a pomalu naskakují s námi do procesu. Myslím si, že jsme odehráli slušný zápas proti soupeři, který měl ve své sestavě mnoho hráčů na zkoušku. S kombinací a herními činnostmi jsem byl spokojen. Stejně tak s defenzivou, kdy jsme soupeře pustili do jediné nebezpečnější šance v utkání. Rádi bychom na výkony z prvních utkání navázali a pevně věřím, že pro kluky to bude motivační faktor do další přípravy. Jde vidět, že pokud hráči makají a přistupují k utkání naplno a kolektivně, tak můžeme být velmi silný tým.

Nejbližší plán přípravy…


Teď o víkendu nás čekají dvě velice těžká utkání. V pátek nás čeká doma Třinec, v neděli pak jedeme hrát proti „béčku“ Slovácka. Mnoho hráčů má nyní drobná zranění, takže nejsem úplně šťastný z počtu, který na tento náročný víkend máme, ale zase naskočí mladí hráči, kteří se určitě budou chtít ukázat a zabojovat o své místo v kádru. Věřím, že se nám podaří týmy na víkend vhodně připravit, aby tam byli vždy jak mladí, tak i zkušení hráči tak, abychom obě utkání zvládli.

Další fáze přípravy…


Stále nás v procesu čeká nabírání kondice. Samozřejmě herní kondice. Běhání bez míče bude čím dál míň a budeme se více zaměřovat na kondici v herním prostředí. Všechno už bude směřovat na start soutěže, která nám brzo začne. My se chceme na nový ročník dobře připravit a vstoupit do sezóny daleko líp než v minulé sezóně, kdy jsme úvod nezvládli a velmi těžko se nám dostávala do týmu pohoda. I přesto, že jsme potom sezónu celkem „nakopli“ a výsledky byly lepší, tak jsme si vědomí, že start byl velmi špatný. Věřím, že se dobře nachystáme a od úvodního kola budeme na soutěž skvěle připraveni.

Facebook

čt 18.4.

📸 Muži 🆚 @sigma_olomouc ❤️🤍

st 17.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Z Olomouce dnes odjíždíme bez bodů. ❤️🤍

st 17.4.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Dnes hrají Hanáci.❤️🤍...

út 16.4.

Kategorie U7 a pohybová školička na OFS turnaji v Prusinovicích👏Bylo to dneska super!...

út 16.4.

V neděli 14. května sehrála kategorie U10 druhý zápas soutěže starších...

út 16.4.

Hanáky čeká náročný anglický týden, ve kterém budou bojovat o velmi...

ne 14.4.

📸 U14 🆚 @1.hfkolomouc 🔴⚪️

ne 14.4.

📸 U15 🆚 @1.hfkolomouc 🔴⚪️

ne 14.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Dnes to bohužel nevyšlo, z Prahy odjíždíme bez...

ne 14.4.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Za chvíli začínáme. Dnes nás...

so 13.4.

Béčko zvládlo vítězně domácí utkání se Starým Městem...

pá 12.4.

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›