Hanáci postupují do třetího kola národního poháru

Po těsné výhře na horké půdě nadšeně a velmi dobře hrajícího Strání, brankami Červenky a Dočkala a také díky výbornému výkonu brankáře Gergely postupují Hanáci do dalšího kola MOL CUPu a budou čekat, koho jim přisoudí los.
FC Strání
středa 30.8.2023
1:2
(1:2)

Diváci: 611
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Nemrava – Holík (62. Macháčik), Kičin (80. Silnica), Dekleva, Jahoda – Bartošek (62. Michalec), Švrček, Řihák, Hruboš, Nomilner - Miklovič. Náhradníci: Čubík, Gardian, Eliáš, Čaňo. Trenér: Martin Onda
Gergela – Mlčoch, Matoušek (C), Stoklásek, Vyhlíd - Goncalves (65. Tomáš Machálek), Milan Machálek - Chukwudi (65. Houser), Dočkal (82. Fulnek), Červenka (74. Surynek) - Votava (74. Chwaszcz). Náhradníci: Lebánek, Tiahlo. Trenér: Bronislav Červenka
Branky: 26. Miklovič – 21. Červenka, 39. Dočkal. ŽK: 74. Macháčik, 79. Švrček – 28. Goncalves, 79. Houser ČK: 63. Jahoda. Rozhodčí: Adámková – Líkař, Dohnálek.

Komentář

Hostující trenér Červenka dal v poháru opět příležitost převážně méně vytíženým hráčům a sestava vice připomínala víkendové zápasy rezervy než druholigové boje, nicméně hráči měli možnost ukázat v pohárovém klání své kvality. A zkušeným trenérem Ondou velmi dobře poskládaný a skvěle připravený celek divizního FC Strání byl jak se v zápase ukázalo těžkou prověrkou. K tomu po dešti nasáklý trávník který ztěžoval kombinaci, ale to oběma celkům.

Prvních pět minut podniklo Strání několik nebezpečných akcí s prudkými míči do vápna Hanáků, ale brankář Gergela zatím zasahovat nemusel. Na druhé straně v 5.minutě Votava skvěle z jedné vysunul Dočkala, ale ten sám před Nemravou propásl vhodný okamžik k zakončení. V 7.minutě zase Dočkala skvěle vyslal do tutovky Chukwudi, ale Nemrava zakončení vyrazil nohou a tutovku chytil. Ve 13.minutě musel Gergela vyrážet prudkou dalekonosnou střelu Hruboše. A v 17.minutě musel hostující brankář lapit prudkou ránu Mikloviče, který z přímého kopu prostřelil děravou zeď. Ve 21.minutě podnikli Hanáci křídelní akci a po krásném centru Mlčocha zakončoval na zadní tyči Červenka, brankář Nemrava si na prudký míč sáhl, ale jeho cestě do brány nezabránil. Vedení favorizovaným hostům vydrželo jen pět minut. Odražený míč se ve vápně snesl k Miklovičovi a domácí kanonýr jej nádherným křížným volejem napálil do šibenice. Vyrovnání rozproudilo domácí a znovu jich bylo plné hřiště, na rozdíl od hostů dali do hry více pohybu a nasazení a ve 34.minutě opět hrozil Miklovič, jehož průnik skončil centrem, který proletěl malým vápnem Hanáků. O minutu později hlavičkovali po rohu domácí těsně nad a několik prudkých centrů hosté s námahou odvraceli. Ve 39.minutě ale brankově podruhé udeřili hosté. Votava zabojoval o míč, ten píchl doleva na Červenku, jehož přesný centr usměrnil hlavou k tyči Dočkal. Opravdu pěkná branka. Ke konci poločasu ještě Gergela musel vyrážet nepříjemný míč z přímého kopu ze strany.

A nejlepší hráč hostů brankář Gergela se vytáhl také ve 49.minutě když parádním zákrokem vytáhl technickou střelu Nomilnera směřující do šibenice. V 56.minutě musel Gergela zasahovat proti prudké střele z levé strany. Poté se ke slovu dostali i hosté, když Dočkal špičkou kopačky ve skluzu těsně minul poloodkrytou bránu Nemravy. V 63. po vysunutí Goncalvesem běžel sám na bránu Chukwudi, ale těsně před vápnem byl sražen domácím Jahodou, rozhodčí musela vytasit červenou kartu a výborně hrající domácí bek šel předčasně pod sprchy. Následný trestný kop poslal Stoklásek těsně nad bránu. V 68.minutě vznikl v malém vápně Strání velký závar, ale Dočkal nedokázal míč protlačit do sítě. Takto bylo utkání stále otevřené a o deseti hrající domácí se stále vehementně snažili vyrovnat. V 81.minutě Gergela poněkolikáté v zápase skvěle zasáhl a vyrazil nepříjemný míč nastřelený Miklovičem. Tento hráč měl velmi blízko vyrovnání v 84.minutě když si naběhl na kolmicí od Nomilnera, podržel si míč a technickým obstřelem jen těsně minul bránu. Na druhé straně si zprava zasprintoval Matoušek a dal pod sebe na Tomáše Machálka, ten ale zakončení nezvládl a míč poslal vysoko nad. V samotném závěru Hanáci zbytečně ztráceli míče a snad v poslední akci zápasu se dopředu dral Miklovič, stoper Stoklásek mu ale vypíchl míč a následný pád domácího hráče nechal blízko stojící rozhodčí klidnou, zato domácí příznivci zejména staršího věku se pořádně zlobili až rozohnili. Hosté nakonec své vedení z první půle udrželi a postupují do třetího kola MOL CUPu. Domácí mančaft zaslouží velké uznání za předvedenou hru a výkon.

Fotogalerie Libora Kopla z denik.cz je zde

Ohlasy trenérů

Bronislav Červenka: „Z postupu mám radost, ale jinak výkon našich hráčů byl průměrný a u některých i podprůměrný. Musíme se zamyslet a zlepšovat se. Chápu, že je to pro ně těžké. Vím, že tolik nehrají, ale všichni jsou v tréninku a vidí kolem sebe kvalitu, která nám dneska chyběla. Musí se s tím vyrovnat. Tudy cesta nevede. I proto byl zápas otevřený až do konce. Zápas jsme zvládli i se štěstím. Soupeř hrál velmi dobře, agresivně. Měl spoustu standardních situací, autů, které výborně zahrával stoper Dekleva. Domácí hráli obětavě, jak to u papírově slabších týmů bývá, byli nám absolutně vyrovnaným soupeřem. Zbytečnými ztrátami a minelami jsme se dostávali pod tlak. Naopak Strání bylo i díky fanouškům v euforii, i v oslabení kousalo až do poslední minuty. Bylo vidět, že i v deseti chtělo postoupit. Kdybychom byli víc klidní a kvalitní, tak jsme z pěti brejkových situací přidali alespoň jeden pojišťující třetí gól.

Facebook

st 8.5.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Zpět do boje o body. Dnes hrají Hanáci...

út 7.5.

Děkujeme Město Kroměříž - oficiální stránka a gratulujeme ročníku 2011...

út 7.5.

Ve středu se Hanáci utkají v rámci 27. kola @fnliga s @fk_varnsdorf. ❤️🤍

po 6.5.

Trénink za námi, další náročný týden před námi....

ne 5.5.

Béčko dnes zvládlo venkovní zápas vítězně a odváží si 3 body....

ne 5.5.

Hanáci, děkujeme za podporu ❤️🤍

ne 5.5.

Béčko dnes odehraje další zápas na půdě TJ - Nedašov. ❤️🤍

so 4.5.

📸 Muži 🆚 @acsparta_cz B ❤️🤍

so 4.5.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Po bojovném výkonu dnes Hanáci berou bod....

so 4.5.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Dnes hrají Hanáci ❤️🤍....

pá 3.5.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

čt 2.5.

V sobotu přivítáme na stadionu Jožky Silného v Kroměříži béčko...

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›
×
Dnes v 17:30 | muži A
FK Varnsdorf
SK Hanácká Slavia Kroměříž
×
Dnes v 17:30 | muži A
FK Varnsdorf
SK Hanácká Slavia Kroměříž