RUŠNÝ ZÁPAS HANÁKŮ S REZERVOU SPARTY SKONČIL REMÍZOU

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 26.kolo
SK Hanácká Slavia Kroměříž
sobota 4.5.2024
3:3
(0:1)

Diváci: 1277
AC Sparta Praha B
Dostál – Oulehla (57. Wala), Zavadil, Vincour (84. Chwaszcz), Matoušek (C), T. Jeleček (57. Fulnek) – Kudela (68. Hrdlička), Cupák – Dočkal (68. M. Jaroň), Silný, Machalík. Náhradníci: Gergela – Martinek. Trenér: Martin Onda.
Nalezinek – Jedlička, Ševínský (C), Večerka – Váňa, Horák (84. Lehocký), Holoubek (67. Jonáš), Hodouš (10. Mokrovics) – Hranoš, Šiler (67. D. Michl), Rus (67. Šilhart). Náhradníci: E. Kolář. Trenér: Luboš Loučka.
Branky: 75. Nalezinek (vla.), 90+1. Silný, 90+10. Zavadil – 24. Šiler, 63. Šiler, 90+6. Hranoš (pen.). ŽK: 28. Silný (KRO), 55. Cupák (KRO), 77. T. Matoušek (KRO) – 44. Nalezinek (SPB), 46. Holoubek (SPB), 57. Horák (SPB), 70. Ševínský (SPB), 87. Hranoš (SPB), ČK: 90+10. T. Matoušek (KRO) – 90+10. Večerka (SPB) Rozhodčí: Opočenský – Pfeifer, Novák.

Komentář

V sobotním odpoledni se na stadionu Jožky Silného odehrál druholigový souboj domácí Hanácké Slavie s rezervou Sparty Praha. I když nešlo o typické prvoligové derby slavných pražských S, tak i zápas sparťanské juniorky s domácí Hanáckou Slavií měl nádech pikantního souboje tradičních barev obou S. V prvním vzájemném zápase hraném na podzim 2023 v Praze se oba celky rozešly smírně 1:1.

Za domácí nemohl nastoupit Houser, který si odpykával trest za žluté karty. Hanáci začali nebojácně a na polovině soupeře se snažili o útočnou aktivitu. Nadějná a prudká hlavička Zavadila skočila na horní síti. V 19. minutě dotírající Jakub Dočkal obral o míč Jedličku a zleva nacentroval na hlavu Silného, jehož zakončení mezi tři tyče lapil brankář Nalezinek. Pak ale začala být Sparta lepší na míči a hýřila aktivitou ve větším počtu hráčů zapojujících se do rychlé kombinace. Několik centrů obrana spolu s brankářem odvrátila, ale ve 24. minutě už šli hosté do vedení. Po přímočaré kombinaci se dostal míč k nabíhajícímu Šilerovi, který nekompromisně po zemi otevřel skóre. A nechybělo moc, aby Hanácká Slavia okamžitě inkasovala podruhé. Parádní kombinační akci prodloužil chytře Šiler na spoluhráče Daniela Ruse, který sám před brankářem neuspěl, Jakub Dostál předvedl výborný zákrok a tutovku zmařil. Tlak Sparty pokračoval a Mokrovicsovu střelu musel znovu vyrážet brankář Dostál. Po půlhodince hry se Hanáci pomalu vymanili z tlaku a byli také nebezpeční. Ve 39. minutě měl po Matouškově centru gól na hlavě Vincour, ale míč nasměroval vedle. Těsně před odchodem do kabin pálil z dobré pozice Silný, ale jen nad.

Na začátku druhé půle poslal míč hlavou do vápna Zavadil na Silného, který v dobré pozici bohužel netrefil míč. V 63.minutě šli hosté znovu do vedení. Zatažená a zdánlivě seřazená defenziva domácích špatně reagovala na rozehrávku Sparty, která se na dvě přihrávky dostala až do vápna, kde pohotový Radek Šiler obešel i brankáře a poslal míč do branky. Domácí se pak zkoušeli natlačit na polovinu Sparty, hrozili z centrů a standardních situací, které přinášeli závary před Nalezinkem. Ten si nejprve poradil s hlavičkami Zavadila i Vincoura, ale v 75.minutě při centru Marka Jaroně zaváhal a vypadený míč už nedokázal dostat mimo branku a domácí snížili na rozdíl jediného gólu. Během druhé půle došlo ke zranění hostujícího Romana Horáka, který po srážce hlavami zůstal otřesený a nastavovalo se dlouhých deset minut. Hned v první minutě nastavení utekl po pravé straně Wala, jehož přihrávku pod sebe zatloukl prudkou ranou k tyči Jan Silný a vyrovnal. O čtyři minuty později podnikli hosté nenápadný útok, při kterém mezi dvěma domácími upadl Hranoš a k údivu domácích hráčů i publika se pískala penalta, k případnému faulu došlo spíše před pokutovým územím, ale rozhodčí měl jiný názor. K exekuci se postavil sám Hranoš a bezpečně proměnil. Domácí se do konce zápasu snažili o vyrovnání a to se jim těsně před koncem nastavení podařilo. Opakovaný centr našel hlavu Zavadila a ten jemnou tečí poslal míč k tyči do sítě na 3:3: Po brance se strhla strkanice a rozhodčí poslal s červenou kartou do sprch hostujícího Večerku a domácího Matouška. Rušné a vyhecované utkání nakonec skončilo remízou, hrálo se před velmi dobrou diváckou návštěvou za vydatného povzbuzování kotlů domácích i hostů, kterým sparťanští fanoušci s okolních obcí vytvořili vydatnou podporu. Stínem utkání bylo nepříjemně vypadající zranění Romana Horáka, kterému přejeme brzké uzdravení.

Oficiální web s výsledky a informacemi k F:NL je zde

FC Vysočina - Nový ročník FORTUNA:Národní ligy je... | Facebook

Videoportál, s přenosy, záznamy a sestřihy zápasů je na sporttotal.cz

sporttotal.tv - Live Sport Str - Apps on Google Play

Nejen na toto utkání si můžete vsadit u Tipsport. cz zde

Online manuál značky Tipsport .

Přehled všech partnerů klubu je zde

Fotogalerii poskytl Týdeník Kroměřížska

Logo Týdeník KM

Ohlasy trenérů

Martin Onda: "Pro nezaujatého diváka to byl výborný zápas, lidé se museli bavit. Utkání mělo náboj, atmosféru. Nás mrzí, že máme jenom bod, který je vzhledem k naší situaci málo. Nebýt penalty, tak jsme utkání zvládli vítězně. Když jsme se v některém z minulých utkání dožadovali na konci střetnutí odpískání penalty, tak nám sudí vysvětloval, že musí být milionová. V porovnání s tímto momentem mi to přijde hodně úsměvné, protože nejsem přesvědčený o tom, že by to byl faul, navíc ze záznamu ani nejde rozklíčit, zda k souboji vůbec došlo k pokutovém území. Asi jsme tím vyrovnávacím gólem na 2:2 někoho naštvali, ale za mě milionová penalta vypadá trošku jinak. Kluci podali heroický výkon. Proti velice kvalitnímu soupeři odehráli výborné utkání. Patří jim obrovský dík za to, že se ani po odpískané penaltě nepoložili a urvali alespoň bod. Bojovat budeme až do konce soutěže."

Facebook

so 18.5.

Béčko zvládlo vítězně venkovní utkání v Nivnici a připisuje si další...

so 18.5.

Dnes hraje béčko v Nivnici ❤️🤍 na utkání můžete vyrazit autobusem s...

pá 17.5.

V neděli od 17:00 odehrajeme 29. kolo @fnliga na půdě @fczbrojovkabrno ❤️🤍

pá 17.5.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

čt 16.5.

❤️🤍 Tuto sobotu odehraje naše béčko utkání v Nivnici a vedení klubu se...

st 15.5.

Již tento víkend 18. - 19. 5. se můžete těšit na 24 nejlepších týmů kategorie...

ne 12.5.

Béčko zvládlo domácí utkání a připisuje si další 3 body...

ne 12.5.

Dnes odehraje béčko další domácí zápas proti TJ ŠUMICE ❤️🤍

so 11.5.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Dnes jsme se rozešli s @mfk_chrudim smírně a bereme bod....

so 11.5.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Dnes hrají Hanáci ❤️🤍....

pá 10.5.

V sobotu přivítáme na domácí půdě @mfk_chrudim. Hanáci, přijďte povzbudit...

pá 10.5.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›
×
Dnes v 17:00 | muži A
FC Zbrojovka Brno
SK Hanácká Slavia Kroměříž
×
Dnes v 17:00 | muži A
FC Zbrojovka Brno
SK Hanácká Slavia Kroměříž